Tat Dedektifi

Boğazdan Olta Palamut’u Salatası

Malzemeler

Hazırlanışı

1 limonun suyu ile 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir kaba koy ver karıştır

Elmaları soy ve kibrit boyutunda doğradıktan sonra limonlu sosa ekle

Kök rezeneyi çok ince uzun doğradıktan sonra limonlu sosa ekle

Erik turşusunun çekirdeğini çıkart ve tavla zarı büyüklüğünde dilimle, kenara ayır.

Kaya koruğu turşusunun yapraklarını dallarından kopar, kenara ayır,

Fileto palamutları okey zarı büyüklüğünde doğra ve limon sosa ekle,

Erik ve kaya koruğunu da sosa ekle ve kaptakileri azmeden 15 sn. kadar nazik bir şekilde karıştır,

Servis tabağına al ve üzerine susam ekle

 

Yeşil Salata

Malzemeler

Hazırlanışı

Yıkanmış yeşilliklerin yapraklarını kopararak bir kaba koy,

Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı nar ekşisine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuz ekleyerek karıştır,

Keçi büşü dilimle, kenara ayır

Narı ayıkla, kenara ayır

Servisten hemen önce sos ve salatayı nazikçe karıştır,

Servis tabağına salatayı koy, üzerine sırayla büş, nar taneleri ve iç cevizi ekle

 

Tahinli Antalya Piyazı

Malzemeler

Hazırlanışı

Tahin, sirke, limon suyu, su, kimyon ve toz kırmızı biberi bir kapta karıştır

Soğanı, domatesi tavla zarı büyüklüğünde doğra ve kenara ayır,

Fasulyeleri servis kabına al, üzerine sosu ekle, soğan ve domatesi üzerine koy. İsteğe göre maydanoz da konabilir.

Orijinal tarifte yer alan ama isteğe göre eklenebilecek haşlanmış yumurtaları da servis tabağının kenarına ekleyip üzerine zeytinyağı gezdir

 

Domates Soslu Köfte, İsli Tuzlu Yoğurt ile

Malzemeler

Hazırlanışı

Domatesleri küp doğra ve ince kıyılmış sarımsak ve 150 ml. zeytinyağı ile bir tencerede 1,5 saat kadar orta ateşte pişir.

Toplamı 800 gr. olacak şekilde yoğurtları istediğin ölçüde karıştır ve tuz ekleyerek kenara ayır,

Kıymayı tarhun ve tuz-biber ile tatlandır. Yaklaşık 20 dk. el ile yoğur ve 1 saat kadar dolapta dinlendir

Dinlenmiş köfteleri ızgarada ya da tavada pişir

Servis kabına önce yoğurt sosu, ardından domates sosu, son olarak da pişen köfteleri ekle

 

Firik Pilavı

Malzemeler

Hazırlanışı

Badem, Antep fıstığı, dolmalık fıstık gibi yemişleri yağsız tavada ya da fırında kavur ve hafif kararınca kenara al

Kayısıyı dilimle ve kenara ayır

Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye al ve tereyağı eriyince üzerine dilimlenmiş kayısı ile üzümü ekle,

20 sn. geçtikten sonra 2 bardak bulguru ve 2 bardak firiği tencereye ekleyerek kavur,

Bulgur ve firik şeffaflaşınca üzerlerine kavrulan yemişleri ekle ve karışımı 2 parmak boyu geçecek kadar sıcak su ekle

Altı kısık-orta kısık şekilde 20 dk. kadar pişen pilavın dişe gelmeyecek şekilde yumuşaklığından emin olunca altını kapat ve 15 dk. dinlendir.

 

Paçavra Tatlısı, Taze İncir Sosu ve Kaymak ile

Malzemeler

Şekeri, suyu ve limon suyunu bir tencereye al ve şerbet haline gelip yarıya ininceye kadar kaynat ve servis edebilmek için soğut

Yoğurdu, sütü, şekeri, zeytinyağını, yumurtayı, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırma kabına al ve boza kıvamına gelip, malzemeler homojen hale gelinceye kadar karıştır

Baklava yufkalarını tek tek bu karışıma buruşuk halde batırıp fırın kabına al

180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 dk. kadar pişirdiğin kek sıcakken soğuttuğun şerbeti üzerine ekle

Bizden hangi konuda haberdar olmak istersin?
Ad
Soyad
E-Posta
Telefon
  • Mutfaklar

  • Akademi

  • Restoranlar

  • Doğal Gıda

  • Mutfak Gereci

ÖZEL TEKLİF ALIN
Ad
Soyad
E-Posta
Telefon
Mesajınız