Mösyö Şokola

SÜT REÇELLİ PİŞMEYEN TART

Taban için:

250 gr badem unu

2 çorba kaşığı

2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

1 çorba kaşığı bal

Üstü için:

Bir küçük kavanoz süt reçeli

1 kutu krema

1 kutu damla çikolata (200 gr bitter çikolata)

bir iki çimdik deniz tuzu

Badem unu, hindistan cevizi yağı, kakao ve balı mutfak robotunda karıştır. Bir tart kalıbınının tabanına bastırarak yay. Yarım saatliğine derin dondurucuya kaldır. Dondurucudan çıkarıp üzerine süte reçelini dökük tekrar dondurucuya at. Bir küçük sos tenceresinde kremayı kaynatmadan ısıt. Sıcak kremayı bir kaba aldığın 1 kutu damla çikolatanın üzerine dök, bir dakika bekle ve spatulayla iyice karıştır. Dolapta beklettiğin tartın üzerine son katman olarak dök. Üzerine iri kristalli deniz tuzu serp. Buzdolabında 1-2 saat bekleterek servis yap. 

LAHZANYA

1/4 büyük lahana

2 küçük kutu domates püresi

250 gr rendelenmiş çedar peyniri

500 gr kıyma

2 çorba kaşığı sıvıyağ

4-5 diş sarımsak

1 çorba kaşığı sirke 

1 çorba kaşığı Soya sosu

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı bbq sosu

1/2 çay kaşığı yenibahar

1/2 çay kaşığı zerdeçal

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı isli paprika

1 çay kaşığı şeker

Lahanayı doğramadan yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika buharda pişir. Bu esnada yarım kilo kıymayı baharatlarla birlikte kavur. Bir sos tenceresinde domates püresini zeytinyağı, sirke, toz şeker, bbq sosu ve ezilmiş sarılmasaklarla orta ateşte çektir. Yumuşayan lahananın dışından bir kaç yaprağı ayırıp 1 cmlik şeritler halinde doğra. Orta boy derin bir fırın kabının en altına bir iki kaşık domates sosu sür. Üstüne lahanaların yarısını yerleştir. Onun üzerine sırasıyla kavurduğun kıymanın yarısını, domates sosunun kalan yarısını, ve rendelenmiş çedarın üçte birini koy. Lahana, kıyma, domates sosu, çedar basamaklarını tekrar et. En üstü ayırdığınız lahana yapraklarıyla kapat. Fırın kabının üzerini yağlı kağıt ve folyoyla örtüp 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişir. Fırından çıkarıp üzerini aç. Kalan çedar peynirini üzerine serpip üstü kızarana kadar pişir. Servis yapmadan önce biraz soğumasını bekle.

Bizden hangi konuda haberdar olmak istersin?
Ad
Soyad
E-Posta
Telefon
  • Mutfaklar

  • Akademi

  • Restoranlar

  • Doğal Gıda

  • Mutfak Gereci

ÖZEL TEKLİF ALIN
Ad
Soyad
E-Posta
Telefon
Mesajınız